НАЗК перевірятиме вже арештованого начальника Бориспільського ТЦК та СП і його оточення

Політика

Перевірки від Національного агентства з питань запобігання корупції продовжуються. Цього разу UA.NEWS розкаже вам про начальника Бориспільського ТЦК та СП Сергія Олександровича Русіна. Життя чоловіка, його родини та близьких осіб Русіна також перевірятиме НАЗК. 

Кілька тижнів тому в медіапросторі Борисполя з’явилась інформація про те, що Сергія Олександрович затримали через корупцію. 

“За інформацією Ярослава Годунка [екс секретар Бориспільської міської ради, а тепер боєць ТрО],Русіна вивели в кайданках працівники СБУ (ст. 114-1 та 369-2 КК). Самого військкома Годунок характеризував у негативному ключі, заявивши, що домагався його усунення протягом кількох років.

Військовий стверджує, що у Русіна нібито вже вилучили зброю та «десятки тисяч доларів»”.

А в підтвердження цьому ми знайшли наступне:

Обидвоє отримали підозри за те, що організували схему ухилення військовозобов’язаних від мобілізації.

“Вони забезпечували виготовлення підроблених медичних документів, які в подальшому слугували підставою для визнання військовозобов’язаних непридатними до військової служби та їх виключення з військового обліку”, – повідомили в Офісі генпрокурора.

Так чоловіки наробили 20 довідок і хотіли залучитись допомогою від працівників Центральної військово-лікарської комісії Збройних Сил України, аби ті могли затверджувати ті документи.

Правоохоронці провели 33 обшуки і вилучили:

  • майже пів мільйона доларів США,
  • понад 600 тис доларів США у їхнього спільника,
  • військово-облікові та медичні документи військовозобов’язаних.

Кількома днями пізніше, 19 липня, колеги з РБК Україна написали, що начальників Бориспільського та Бучанського ТЦК, а також їхнього спільника триматимуть під вартою без права на заставу.

Тож тепер давайте подивимось що цікавого задекларував начальник Бориспільського ТЦК та СП Сергій Олександрович Русін.

В декларації за 2023 рік військовий зазначив наступне. Чоловік одружений на Ілоні Валеріївні Русіній. В 2022 році жінка працювала в Управлінні освіти і науки Бориспільської міської ради та отрмували виплати як ВПО від Кабміну. За 2023 рік інформація про її роботу та виплати відсутня. Подружжя виховує сина Сергія Сергійовича Русіна та доньку Анастасію Сергіївну Русіну. Наразі родина проживає в Києві. В 2021 та 2022 році всі члени родини проживали в Борисполі. 

Чим володіє Сергій Олександрович?

Згідно з документом, чоловік не має у 100 % власності квартири, оселі чи землі.Він володіє лиш 25% квартири в місті Бердичів. Квартира була придбана 11 липня 1997 року. Її площа складає 66,4 м2. Сума покупки – невідома. 

Цим помешканням також порівну володіють мама начальника Бориспільського ТЦК та СП Раїса Іванівна Русіна, батько – Олександр Васильович Русін та ще одна особа – Тетяна Олександрівна Радчук. На аналітичній системі YouControl вказано, що жінка є ФОП з 2016 року. Відкрила ФОП в Бердичеві. Основна її діяльність – роздрібна торгівля у неспеціалізованих магазинах. Також вона займається роздрібною торгівлею з лотків і на ринках іншими товарами, фото копіюванням, підготовкою документів та іншою спеціалізованою допоміжною офісною діяльністю.

Дружина Сергія Олександровича володіє 33.33 % квартири в селищі Озерне що на Житомирщині. Крім Ілони Валеріївни, цим житлом володіє Валентина Миколаївна Гайсина – 33.34% та Артем Фанісович Гайсин – 33.33%. Інформації щодо цих осіб UA.NEWS не знайшли. 

Так а де живе родина Русіних?

Вони живуть в квартирі в Києві, яка належить Міністерстві оборони України. Площа помешкання – 72.90 м2. Родина отримала житло 26 червня 2023 року. 

На чому їздить начальник Бориспільського ТЦК та СП? 

А от автівки у Сергія Олександровича немає. Транспортних засобів немає і у дружини. Чоловік, згідно з документом, також не орендує машину. До того ж, в попередніх деклараціях за 2022 та 2021 роки транспортних засобів також не було. Але як тоді чоловік всі ці роки добирається до роботи і не тільки? Цікаво.

Який дохід у чоловіка за 2023 рік?

Сергій Олександрович отримав 615 170 грн виплат за військову службу. Також він вказав 8 362 грн як соціальні виплати. Отримав кошти від Управління соціальної політики та охорони здоров’я Бориспільської міської ради.

Ілона Валеріївна заробила 7 грн відсотків від Приватбанку. 

А грошові активи чи рахунки в банках є?

Начальник Бориспільського ТЦК та СП зберігає 7 000 $ в готівці, 517 грн на на рахунку в Ощадбанку та 29 658 грн на рахунку в Приватбанку.   

Його дружина тримає 5 700 $ в готівці, 11 грн, 13 грн, 83 грн та 293 грн на рахунку в Приватбанку.

В 2022 році Ілона Валеріївна мала 4 000 $ в готівці, а в 2023 році задекларувала вже 5 700 $. Попри це жінка не мала роботи. Але звідки кошти? 

А щодо рахунків, то Сергій Олександрович має рахунок в Приватбанку та Ощадбанку. Ілона Валеріївна є власницею одного рахунку в Приватбанку.  

Чекатимемо завершення перевірки та результатів від НАЗК. Гадаємо, правоохоронці знайдуть ще багато цікавого. 

А ще UA.NEWS не полишає слідкувати за подробицями щодо справи про Дмитра Вербицького

Мова про екс заступника генпрокурора України, якого звуть Дмитро Вербицький. Не так давно UA.NEWS розповідали, що чоловік був героєм трьох розслідувань, в яких зʼясувалось наступне: 
Бажаєте дізнатись більше? Переходьте до нашого Telegram-каналу і результатів незалежної експертизи майна колишнього заступника. 

А як відреагувало керівництво країни?

Спочатку депутати ВР викликали Генпрокурора України Андрія Костіна до Ради (спойлер – Костін так і не прийшов до ВР). Потім Вербицький «виявив бажання» і пішов з посади заступника генпрокурора. А згодом НАБУ зайнялось пошуком цікавинок, прокуратура почала домагатись кримінального покарання щодо Вербицького і наразі справа перебуває під особистим контролем директора НАБУ та прокурора. 

Слідкуємо і за справою Вербицького. 

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь