НБУ оштрафував ПриватБанк на 1,7 млн

Політика

Національний банк України наклав штрафна державний «ПриватБанк» на суму 1,7 млн грн.

Про це повідомляє НБУ.

«ПриватБанк» був оштрафований за виявлені під час проведення планового виїзного моніторингу порушення законодавства, що регулює діяльність платіжних систем, використання платіжних інструментів і схем виконання платіжних операцій.

Нацбанк також оштрафував ТОВ «Універсальний дата центр» за несвоєчасне подання регулятору звітності з питань діяльності на платіжному ринку за червень 2024 року на суму 170 000 грн.

Сплатити штрафи установи зобов’язані упродовж п’яти робочих днів із дня отримання відповідного рішення регулятора про накладення штрафу.Раніше НБУ оштрафував «Кристалбанк» і «Акордбанк» на 400 тисяч грн кожний. Причиною стали неподання достовірної інформації в повному обсязі регулятору щодо дотримання закону про протидію відмиванню коштів, одержаних злочинним шляхом, та за порушення валютного законодавства відповідно.

Національний банк України 24 грудня застосував до ПрАТ «УАСК АСКА» (Запоріжжя) міру впливу у вигляді штрафної санкції (штрафу). Рішення прийнято за результатами матеріалів позапланової перевірки.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь