НБУ встановлюватиме курс гривні до інших валют по-новому

Політика

Національний банк України (НБУ) планує впровадити щоденне встановлення курсу гривні до всіх іноземних валют, замість існуючих двох кошиків для щоденного та щомісячного встановлення.

Це рішення було обговорене на зустрічі з учасниками грошового та валютного ринків, під час якої представники НБУ презентували новий план.

Зокрема, НБУ представив новий індикатор валютного ринку — довідкове значення курсу гривні до євро, яке розраховуватиметься на основі довідкового курсу долара та середнього значення котирувань. Розрахунок буде проводитися щодня, що дозволить зробити курс більш чутливим до змін на ринку.

Крім того, учасники зустрічі обговорили зміни до методології розрахунку офіційного курсу гривні до інших валют та облікової ціни банківських металів, щоб ці нововведення відповідали новому підходу до розрахунку.

Раніше ми писали, що Національний банк випустив в обіг пам’ятну монету Абсолютний, присвячену українському боксерові, абсолютному чемпіону світу в надважкій вазі Олександрові Усику.Також нагадаємо, що частка непрацюючих кредитів (NPL) у банківському секторі станом на 1 вересня 2024 року склала 33,1%, що на 0,8 в. п. нижче показника станом на 1 серпня та на 4,2 в.п. – показника станом на початок року.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь