«Не терпимо Росію та її вторгнення»: президентка Грузії не визнала парламентські вибори

Події України


За словами президентки, у Грузії відбулися «російські вибори».

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що не визнає результатів парламентських виборів у країні, передає «Ехо Кавказу»

«Я не визнаю ці вибори. Ці вибори не можуть бути визнані. Це те саме, що визнання входження сюди Росії, підпорядкування Грузії Росії. Я приїхала в країну не для цього. Наші предки не для цього жили, і ми цього не приймемо. Ніхто не може забрати в Грузії європейське майбутнє», — зазначила вона. 

За словами Зурабішвілі, у Грузії відбулися «російські вибори», а нові технології були використані для «обілення фальсифікацій». 

«Це була тотальна фальсифікація і конфіскація ваших голосів. Використовувалися всі методи, які ми бачили в різних країнах. Крім того, використовувалися сьогоднішні технології обілення фальсифікації. Ніколи такого не було. Ми стали свідками і жертвами російської спецоперації, гібридної війни, яка велася проти нашого народу, проти нашої країни», — сказала вона.

Також президентка заявила про проведення мітингу на проспекті Руставелі, який відбудеться 28 жовтня о 19:00. 

«Ми повинні встати разом і заявити, що не визнаємо ці вибори, не терпимо Росію та її вторгнення в Грузію в такій формі. Ми будемо стояти разом. Вони зі мною і я з ними. Я хотіла б покликати вас усіх на (площу) Руставелі завтра, о 19:00, щоб ми могли разом сказати, оголосити всьому світу, що ми не визнаємо цих виборів, ми захищаємо конституційне право», — додала Зурабішвілі.



Джерело

Залишити відповідь