Не всі зрозуміють з чого ви його приготували. Вечеря з лаваша.

Життя

Готуємо смачний пиріг на основі лаваша з начинкою з яєць, цибулі та сиру. Пиріг виходить незвичайним, привабливим і дуже апетитним, його верхівка нагадує невеликі трояндочки. Для цього, з лаваша формуємо трубочки з начинкою, нарізаємо на шматки і заливаємо сметанним соусом. Завдяки заливці після запікання шматочки з’єднуються один з одним в один пиріг. Пиріг виходить дуже м’яким, він смачний, як в гарячому, так і холодному стані.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Інгредієнти:

  • Лаваш – 3 шт.
  • Яйця – 5 шт.
  • Сир тертий – 120 г.
  • Зелена цибуля – 30 г.
  • Сметана – 100 г.
  • Сіль і перець-за смаком

Заливка:

  • Молоко – 3 ст.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 80 г;
  • Сіль за смаком
  • Сухі трави – за смаком

Покроковий процес приготування:

Яйця відварити «круто», очистіть, натріть на грубій терці. Зелену цибулю наріжте кільцями, киньте до яєчної суміші.

Твердий сир наріжте на грубій терці, додайте в основний склад. Додайте сметану, всипте сіль, чорний перець за смаком.

Суміш ретельно перемішайте до однорідності.

Гості навіть не зрозуміють з чого ви його приготували. Вечеря з лаваша

Лист лаваша викладіть на робочу дошку, зверху нанесіть шар отриманої маси, рівномірно розподіляючи її по всьому периметру лопаткою.

Гості навіть не зрозуміють з чого ви його приготували. Вечеря з лаваша

Лаваш з начинкою скрутіть в щільний рулет. Таким чином зробіть з іншими екземплярами.

Рулети розділіть на невеликі поперечні шматочки, викладіть їх в круглу термостійку форму. Форму необхідно змастити маслом або застелити пергаментним папером.

Гості навіть не зрозуміють з чого ви його приготували. Вечеря з лаваша

Окремо приготуйте заливку. Яйця розколотіть виделкою, додайте сметану, влийте молоко, Приправте сіллю і сухими травами. Компоненти ретельно перемішайте вінчиком до отримання однорідної консистенцій.

Гості навіть не зрозуміють з чого ви його приготували. Вечеря з лаваша

Сумішшю залийте лаваш з начинкою, охоплюючи весь периметр.

Гості навіть не зрозуміють з чого ви його приготували. Вечеря з лаваша

Духовку прогрійте до 180 градусів, всередину помістіть форму з вмістом. Запікайте страву 25 хвилин. У процесі запікання пиріг підніметься і збільшиться в об’ємі, але після охолодження він трохи осяде.

Гості навіть не зрозуміють з чого ви його приготували. Вечеря з лаваша

Пиріг дістаньте з форми, наріжте на порційні шматки. Смачного!

Залишити відповідь