Не встигли отримати корейську балістику для ударів по Україні, як знов у Росії палає склад з боєприпасами

Війна

Не встигли отримати корейську балістику для ударів по Україні, як знов у Росії палає склад з боєприпасами

Пожежа триває з ночі – рятувальники не можуть її погасити через постійну детонацію.

Уночі 7 вересня склад боєприпасів і техніки в селі Солдатське Воронезької області атакували дрони СБУ. Про це повідомляє “Гордон.уа” посилаючись на проінформоване джерело.

Через вибухи масова евакуація і перекриті дороги

За інформацією джерела, це великий склад, який росіяни активно використовували його для перекидання техніки в Україну. “На об’єкті зафіксовано чотири осередки потужної пожежі та безперервну детонацію боєприпасів, яка триває й досі, – зазначив співрозмовник. – СБУ продовжує системну роботу зі створення демілітаризованої зони у прилеглих до України областях РФ. Військові аеродроми, склади з боєприпасами та об’єкти інфраструктури, які працюють на війну в Україні, є законними цілями”.

Уранці місцева влада повідомляла, що в Острогозькому районі Воронезької області після нібито придушення БПЛА почалася пожежа, а потім і детонація “вибухонебезпечних предметів”. Жителів одного із сіл вирішили евакуювати. У соцмережах писали, що вибухає склад у Солдатському. Загалом евакуювали декілька сотень людей.

Окрім того, повідомив губернатор Воронезької області Олександр Гусєв, в Острогозькому районі через детонацію складу оголосили режим надзвичайної ситуації. Також через пожежу перекрили рух із 51-го до 105-го кілометра дороги Вороніж – Луганськ.

Від цих ракет мали потерпати українці, але страждають росіяни

На складі боєприпасів і військової техніки в Острогозькому районі Воронезької області Росії, який атакували дрони СБУ в ніч на 7 вересня, як з’яусувалося згодом, були передані Північною Кореєю ракети. Про це написав у Telegram керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

За даними ЗМІ, від початку повномасштабної війни РФ отримала десятки балістичних ракет і пускових установок від КНДР. “Знищено корейські ракети, які [нелегітимний президент РФ Володимир] Путін фактично випрошував у [глави КНДР] Кім Чен Іна, принижуючись”, – написав він.

Коваленко зазначив, що ракети з Ірану, про передання яких напередодні повідомили ЗМІ, “чекає така ж доля”.

6 вересня американська The Wall Street Journal написала, що Іран передав Росії балістичні ракети малої дальності. Це підтвердили і джерела англійської The Times. Іран заперечує постачання зброї у РФ.

ЗСУ застосовують проти військ РФ на Курщині спеціальні термобаричні снаряди (Відео)
Українські війська у Курській області застосовують проти ворога огнеметні системи “Сівалка-ВМ8” зі спеціальними термобаричними снарядами.

Палає завод “Пластик” в Тульській області (Відео)
В Тульській області РФ здійнялась масштабна пожежа. Загоряння відбулось на заводі. Про це повідомляють російські Telegram-канали.

Справжє диво: у Львові на зруйнованому будинку вціліла Матінка Божа (ФОТО)
Вчора, 4 вересня, рф обстріляла Львів, внаслідок чого у місті були руйнування, а також постраждали й загинули люди. В одному з будинків, куди влучила Росія, вціліла статуя Божої Матері

Залишити відповідь