Недорого, нескладно, але дуже дуже смачно. Це здивує близьких і гостей, навіть не любителі їдять із добавкою

Світ

Котлети без грама м’яса, смачніше за м’ясні! Здивуйте себе та своїх близьких! Коли вдома немає фаршу, а котлет хочеться, готую без м’яса – одразу й не зрозумієш, навіть не любителі їдять із добавкою.

Рецепт:

  • Горох жовтий -1ст.
  • Вода -4ст.
  • Сіль -1/2ч.л.
  • Цибуля -2 шт.
  • Панірувальні сухарі – за смаком
  • Чорний перець – за смаком
  • Вершкове масло – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Беремо склянку гороху. Горох добре промиваємо у кількох водах, кладемо в товстостінну каструлю.

Заливаємо водою згідно з інструкцією на упаковці. Нам потрібно, щоб горохова каша була густою тому заливаємо водою в пропорції 1до4, тобто у нас 1 склянка гороху та 4 склянки води.

Ставимо на вогонь та варимо до готовності. Часу у нас займає 60 хвилин.

Щоб нічого не википіло, на каструлю кладемо дерев’яну лопатку та накриваємо кришкою. Тепер знімаємо з вогню та даємо охолонути.

Пару цибулин поріжемо кубиками. На сковороду наливаємо олію, кладемо цибулю і смажимо її до готовності на невеликому вогні.

Охолоджений горох кладемо в миску і пробиваємо блендером, можна пом’яти картоплею м’якою.

Тепер додаємо цибулю, сіль половину ч. л., спеції, ми додаємо чорний перець. Перемішуємо фарш готовий.

Обвалювати будемо в панірувальних сухарях, готуємо їх самі. Нарізаємо батон підсушємо в духовці та подрібнюємо блендером.

Тепер формуємо котлети, якщо робитимете без рукавичок, руки краще змастити олією або змочити водою. Обвалюємо в сухарях. Кладемо на лист і ставимо в духовку на 15-20 хвилин при 200 градусах.

Тепер виймаємо та кладемо шматочок вершкового масла на кожну котлетку.

До речі, такі котлети можна обсмажити на сковороді, лише у фарш потрібно додати пару столових ложок борошна, щоб вони не розпалися під час перевертання.

Недорого, нескладно, але дуже смачно. Можна навіть приготувати з горохової каші, що залишилася у холодильнику з вечора чи обіду.

Залишити відповідь