Неймовірно смачна і ніжна запечена грудинка в глазурі: готую справжній домашній делікатес до будь-якого столу

Uncategorized, Життя

Якщо у вас немає особливо багато часу для метушні з м’ясною стравою, а подати до столу смачну гарячу потрібно, озбройтеся моїм сьогоднішнім рецептом. Запечена грудинка в глазурі — то, що необхідно в даному випадку.

На підготовку м’яса у вас піде 10 хвилин, на приготування глазурі — не більш 7 хвилин. Все інше за вас зробить духовка. Надішліть свинну грудинку запікатися, а тим часом відпочиньте або ж займіться гарніром. Вуаля — і ситна вечеря готова!

Для приготування цієї страви рекомендуємо використовувати шматок грудинки з ребрами. Не забудьте видалити зайві плівки, а потім приступайте до маринування. Якщо шкурка не дуже товста, можете її залишити. Так вийде ще смачніше!

Інгредієнти:
Свиняча грудинка 2 кг
Сіль 1,5 ч. л.

Чорний перець ( мелений ) 1 ч. л.
Паприка 2,5 ч. л.
Червоний перець мелений 0,5 ч. л.
Часник 8 зуб.
Перець чилі 1 шт.
Яблуко 1 шт.
Томатна паста 3 ст. л.
Соєвий соус 6 ст. л.
Лимонний сік 3 ст. л.
Цукор 1 ст. л.
Кориця 0,25 ч. л.
Приготування:

Гарненько очистіть шкурку на шматочку грудинки. Потім зробіть надрізи ромбиками ( глибиною не більш 1 см ).

В ємності змішайте сіль, чорний і червоний мелений перець. Додайте 1,5 ч. Л. меленої паприки і 1 ч. Л. сушеного часнику. Ретельно все перемішайте. Натріть пряною сумішшю грудинку з усіх боків.

Очистіть невеликі зубчики часнику. Нашпигуйте ними м’ясо. Наріжте пекучий перець тонкими кільцями. Викладіть його на грудинку.

Перекладіть м’ясо на фольгу, а потім щільно його загорніть в 2 шари. Помістіть грудинку на деко і відправте її в розігріту до 180 градусів духовку на 2 години.

Приготуйте глазур. Очистіть кисло-солодке яблуко від шкірки. Видаліть серцевину і насіння. Натріть фрукт на дрібній терці. Додайте до нього соєвий соус, томатну пасту і лимонний сік.

Всипте цукор, мелену корицю, 1 ч. Л. сушеного часнику і така ж кількість паприки. Надішліть отриману суміш на плиту. Тримайте її на маленькому вогні протягом 5 хвилин, постійно помішуючи.

Після закінчення 2 годин дістаньте грудинку з духовки. Розріжте фольгу і перекладіть м’ясо на решітку. Покрийте його з усіх боків приготовленою глазур’ю.

Надішліть грудинку в розігріту до 230 градусів духовку ще на 20 хвилин. Готово!

До речі, під час приготування глазурі ви можете використовувати як томатну пасту, так і звичайний кетчуп. Тільки в другому випадку соус необхідно буде довше тримати на вогні, так як вся рідина повинна випаруватися

Залишити відповідь