Неймовірно смачний і оригінальний рецепт приготування пельменів.
Для багатьох пельмені – не просто їжа, а справжня класика. Або хороший привід зібрати всю родину за одним столом, спочатку за ліпленням, а потім і за спільним обідом. А для деяких вони – навіть символ, наприклад, чудесного, нехай і непростого студентського часу.
Звичайно, вони добрі і в своєму стандартному, класичному вигляді, проте хіба не можна зробити їх ще краще? Наприклад, запекти в горщиках разом з смачним бульйоном і соусом. Повірте, такий спосіб приготування пельменів нікого не залишить байдужим.
Вам будуть потрібні:
- пельмені – 500 г;
- гриби – 300 г;
- вершкове масло – 50 г;
- рослинна олія – 1 ст.л .;
- сіль;
- перець;
- сир
Для бульйону:
- кріп;
- петрушка;
- лавровий лист
Для соусу:
- сметана 15% – 6-7 ст.л .;
- кетчуп – 2 ст.л .;
- майонез – 1 ст.л .;
- хмелі-сунелі – 0,5 ч.л .;
- каррі – 1/3 ч.л .;
- орегано – 1/3 ч.л .;
- сік лимона – 1 ч.л.
Ставимо розігріватися воду, а поки вона нагрівається, займемося рештою начинкою, а саме грибами та цибулею. Гриби можна брати будь-які, їх нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю краще порізати півкільцями. Розігріваємо сковороду, виливаємо на неї трохи рослинної олії, а потім викладаємо і вершкове масло. Рослинна олія необхідна для того, щоб вершкове масло не згоріло.
Спочатку на середньому вогні обсмажуємо цибулю приблизно 5-6 хвилин з додаванням пари щіпок цукру. Потім гриби ще приблизно 8 хвилин, поки не випарується волога, солимо, перчимо. А поки смажиться начинка, трохи відварюємо пельмені, буквально 5 хвилин.
Тепер перекладаємо пельмені в сковороду до грибів і цибулі, а самі доробляємо бульйон. У воду від пельменів додаємо гілочки кропу і петрушки, лавровий лист, варимо їх близько 5-6 хвилин. Бульйон готовий.
Готуємо соус: викладаємо в миску сметану, кетчуп, майонез і спеції. Додаємо лимонний сік і добре все перемішуємо.
Натираємо сир, бульйон проціджуємо і починаємо збирати горщики. Викладаємо шарами: пельмені разом з обжарюванням, сир, соус. Повторюємо шари стільки раз, скільки дозволяє горщик, а потім заливаємо все бульйоном.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і запікаємо пельмені спочатку 30 хвилин із закритою кришкою, а потім ще 10 хв без кришки, щоб утворилася сирна скоринка. Коли страва буде готове, дайте їй трохи «відпочити», тоді і вона настоїться, і ви не обпечетесь.