Неймовірно смачний, соковитий та швидкий у приготуванні новорічний мандариновий пиріг. Ділюся рецептом в коментарях
Новорічний мандариновий пиріг – це швидкий і неймовірно січний десерт, який порадує вас та ваших близьких.
Для початку приготуємо карамель. У суху сковороду насипте 4 столові ложки цукру, поставте на середній вогонь і чекайте 5-7 хвилин, поки|доки| цукор не розплавитися, при цьому не помішуючи. Потім зменшіть вогонь і акуратно перемішайте вийшовшу масу.
Мандарини поділити на дві частини.
Окремо збийте яйця з 80 г цукру, додайте|добавляйте| ванільний сахар і трохи солі.
Поступово влийте розтоплену олію (можна замінити рослинним) та молоко.
Додайте просіяну муку та розпушувач, потім збивайте міксером або виночком до однорідності.
Форму для випікання застелите пергаментом, вилийте на дно карамель і рівномірно розподіліть її.
На карамель викладіть половинки мандаринів розрізом донизу.
Зверху залийте підготовлене тісто.
Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте пиріг 30-40 хвилин.
Після випікання обережно вийміть пиріг із форми і дайте йому охолонути.
Подавайте цей ароматний та смачний пиріг до новорічного столу та насолоджуйтесь святом!