Неймoвірний cкандал шиpиться меpежею! “Кваpтал 95” викopистав відео загuблого війcькового, в номеpі шоу

Світ

Студія “Квартал 95” без дозволу використала у номері програми “Вечірній квартал” використала відео загиблого військового Юрія Назаренка, через що комікам довелося перепрошувати.

Про це у Facebook написала дружина загиблого Наталія Назаренко.

У новому номері шоу звучить пісня зі словами:

“Ось такий простий формат — автомат наш дипломат. Бо не розуміють слів інших кляті москалі”. При цьому на сцені на фоні акторів показують відео з військовими, один з яких Юрій Назаренко. Військові танцюють під музику.

Використання відео обурило дружину загиблого. Вона написала, що їй “огидно, що з болю інших людей роблять шоу”.

“Коли побачила ці танцюльки, моє серце обірвалося.

Нахлинуло почуття люті та нерозуміння того, як можна використовувати відео без дозволу, а особливо, якщо цих двох людей вже немає серед живих”, — сказала Наталія.

Вона написала, що її рідні не можуть радіти від такого гумористичного номера.

У коментарях під дописом з’явилося чимало критики на адресу гумористів та “Кварталу”. Зокрема юзери писали:

“Боже, це жах!”

“Хлопці в екіпіровці якісніше протанцювали… Скільки днів переварюю цю інформацію – засуджую від етичних, юридичних, моральних до чисто технічних моментів”

“Таке собі… трішки треба думати”.

Як відреагував “Квартал”

Згодом під дописом з’явився коментар і від представників студії. Вони зазначили, що знайшли відео у “відкритих джерелах” й не знали, хто на ньому. А тому, “з пошани до героїв”, їхні обличчя було “заблюрено”.

“Ми з величезною вдячністю ставимося до наших військових. І точно не хотіли когось образити цим відео чи задіти чиїсь почуття”, – йшлося у коментарі.

"Квартал 95" вляпався в скандал через "танцюльки" під відео з загиблим військовим

Реакція “Кварталу” (скріншот)

У відповідь на це авторка висловила надію на те, що надалі гумористи та автори виступів будуть більш ретельно обирати кадри для номерів.

“Розумію, і це певно була би інша історія, як би ці люди не були зниклі безвісти, а, за свідченнями побратимів, взагалі загиблі. Тому я сподіваюсь, що для наступних виступів ви будете ретельніше перевіряти інформацію. Дякую”, – написала вона.

Що відомо про Юрія Назаренка

Захисник України зник у січні 2023 року. Його дружина, яка залишилася одна з маленьким сином Остапом, розповідала, що побратими військового розкрили їй подробиці трагедії. Чоловік, як повідомлялося, загинув внаслідок ворожого удару.

"Квартал 95" вляпався в скандал через "танцюльки" під відео з загиблим військовим

Юрій Назаренко (скріншот)

Юрій Назаренко народився у Тернополі, а потім мешкав у Кривому Розі. Він встав на захист України восени 2022 року.

Джерело

Залишити відповідь