Незабаром зійде найбільший супермісяць року: коли відбудеться і в які години найкраще спостерігати

Політика

Жовтневий Місяць Мисливця – третій супермісяць 2024 року. Місяць зійде 17 жовтня у сутінках, а зайде лише на світанку. Найкраще спостерігати – на його сході, він перебуватиме в сузір’ї Риб та буде яскравим і насиченим. За даними AstroPixels, Місяць буде знаходитися на відстані приблизно 357 364 км від Землі — найближче з усіх повних місяців цього року. Про це пише Live Science.

Згідно з даними Adler Planetarium, супермісяць майже на 30% яскравіший та на 15% більший за повню в апогеї – коли Місяць знаходиться у найвіддаленішій точці від Землі.

Наступна повня відбудеться 15 листопада. Це буде останній супермісяць 2024 року, його називають Бобровий Місяць, Морозний Місяць та Крижаний Місяць.

Назва жовтневого Місяця – Мисливський місяць має англосаксонське походження та історію, адже колись його поява була сигналом для мисливців готуватися до прийдешньої зими, як стверджує Almanac.

Нагадаємо, раніше перший політ пілотованого апарату Boeing Starliner перенесли з лютого на квітень 2023 року, оскільки компанія працює спільно з NASA над усуненням технічних проблем.Компанія Boeing оголосила, що розв’яже проблеми з програмою Starliner до березня 2024 року і буде готова випробувати свою багаторазову капсулу для екіпажу з астронавтами NASA на борту.

6 квітня планувався перший запуск космічного корабля Starliner компанії Boeing з екіпажем NASA на борту, астронавтів буде доставлено на МКС.

Спробу запуску капсули Boeing Starliner з екіпажем із двох астронавтів скасували через проблему з клапаном на ракеті Atlas V, побудованій компанією United Launch Alliance з Алабами.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь