Незрівнянний сирний торт з вишнею за 30 хвилин

Життя

Торт виходить дуже смачним. Шоколадні коржі виходять вологими і ароматними. Вишня надає йому легку і приємну кислинку, а сирний крем робить його неймовірно ніжним і дуже апетитним. Торт легко готується, буквально за 30 хвилин. І відмінно підійде як до сімейного чаювання, так і на святковий стіл

Складові:

Для коржів:

  • какао — 50 грам
  • пшеничне борошно — 70 грам
  • дрібка солі
  • курячі яйця — 4 штуки
  • цукор — 100 грам
  • вершкове масло — 60 грам
  • чайна ложка розпушувача

Для крему:

  • сир — 250 грам
  • згущене молоко — 80 грам
  • цукрова пудра — 50 грам
  • вершкове масло — 150 грам

Для просочення:

  • вишня — 100 грам
  • вода — 1 склянка
  • цукор — 2 столові ложки

 Приготування:

  1. У чашу міксера вбиваємо яйця, додаємо цукор і щіпку солі. Все збиваємо до пишної маси. В отриману масу додаємо вершкове масло і ще трохи збиваємо міксером.
  2. Пшеничне борошно і какао просіюємо в миску, додаємо розпушувач і все перемішуємо. Отриману суміш додаємо в яєчну масу і збиваємо до однорідності.
  3. Деко застилаємо пергаментним папером і промазуємо вершковим маслом. Виливаємо на нього бісквітну основу, розрівнюємо і ставимо в духовку, розігріту до 220 градусів. Випікаємо протягом 6-8 хвилин.
  4. Готовий бісквіт охолоджуємо і звільняємо від пергаментного паперу. Зрізаємо акуратно краї і розрізаємо бісквіт на 4 частини. Залишки бісквіта перемелюємо в блендері.
  5. Беремо вишню і перекладаємо в невелику каструлю. Додаємо до неї цукор і вливаємо воду. Каструлю ставимо на плиту, доводимо до кипіння і проварюємо протягом 5 хвилин. Готовий сироп проціджуємо через сито.
  6. Сир кладемо в чашу блендера, додаємо згущене молоко і перемелюємо до пастоподібного стану.
  7. У чашу міксера кладемо вершкове масло, додаємо цукрову пудру і збиваємо все до однорідності. Додаємо до нього сирну масу і ще раз збиваємо.
  8. Збираємо торт. Беремо корж, просочуємо його сиропом і промазуємо підготовленим кремом. Зверху викладаємо кілька вишень і накриваємо іншим коржем. Таким чином збираємо весь торт. Зібраний торт промазуємо з усіх боків кремом і посипаємо підготовленою крихтою. Зверху прикрашаємо на свій смак.
  9. Готовий тортик ставимо в холодильник на 1 годину, а потім подаємо до столу.

Смачного!

Джерело

Залишити відповідь