Незвичайний, швидкий метод приготування ледачих вареників
Це один з кращих рецептів найніжніших вареників, який я знаю. Займає дуже мало часу, дійсно лінивий рецепт приготування вареників. Замість вишні можна використовувати будь-які ягоди. Прекрасний варіант швидкого сніданку або вечері. Спробуйте такі вареники з вишнею.
Пише Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Сир – 360 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Манна крупа – 120 гр.
- Сіль – дрібка.
- Цукор (за бажанням) – 2 ст.л. або цукрозамінник.
- Ваніль – 1 гр. (по бажанню)
Як приготувати ледачі вареники
Сир перекладаю в глибоку миску (підійде будь-якої жирності), додаю дрібку солі, пару столових ложок цукру (за бажанням), ванілін, одне яйце і все добре перемішую.
Додаю 120 грам манної крупи (вареники виходять набагато ніжніше, ніж з борошном) і замішую ложкою тісто. Особливо старатися не варто. Залишаю тісто на 10 хвилин, щоб набухла манка.
Ставлю каструлю з водою на плиту, нехай поки закипає вода. Тісто ділю на 4 частини.
Стіл присипаю трохи борошном і викладаю одну частину тіста. Зверху тісто теж присипаю борошном (тісто липке, так і повинно бути). Роблю з тіста джгутик довжиною 30 см.
Тепер його “розплющую”. Виходить смуга шириною 5-6 сантиметрів.
Беру паличку для суші і ділю візуально смужку на дві рівні частини, ставлю мітку.
Кожну половинку тіста ділю на 5 частин. Разом з такої кількості тіста у мене виходить 10 вареників.
На край викладаю вишню, але залишаю небагато місця.
Прикриваю тістом і защипую з усіх боків.
Знову беру паличку для суші і надавлюю між вишнями (їх добре видно).
Ось так і виходять вареники, просто розрізаю ножем (я використовую ніж для піци).
Вода вже закипіла, трохи додам солі і викладаю вареники, як спливуть варю одну хвилину і дістаю шумівкою.
Змащу вареники вершковим маслом, можна їсти зі сметаною. Смачного!