Ніде не їла чевапчичи смачніше, ніж у подруги зі Словаччини. Готую за її рецептом вже багато років
Так чи інакше, але найсмачніші чевапчичи мене навчила готувати подруга зі Словаччини. Як вона сказала — рецепт не такий і складний. Головне — призвичаїтися.
Про це пише Мій Світ, за матералами Лебедине гніздо
Готуємо смачну страву
Нам знадобиться:
- фарш (м’ясо, наприклад, яловичина) — 700 г;
- 2 зубчики часнику;
- 0,5 головки цибулини;
- по 1 щіпці перцю і солі;
- стіл. л. подрібненого кропу;
- чайну л. лимонного соку.
Для соусу:
- ложка майонезу;
- 3 стол.л. йогурту;
- 2 зубки часнику;
- перець і сіль.
Фарш перемішати з сіллю, цибулею і перцем. Додати сік лимона, коріандр, часник і кріп. Ми залишаємо на півгодини
У миску влити майонез і йогурт.
Соус вийде густим.
Додати сіль, перець, 2 зубчики часнику, трохи кропу. З м’яса сформувати невеликі кульки і трохи їх розкачати.
Потім нанизати на палички для шашликів, які заздалегідь намочили в холодній воді.
Смажити на сковороді з усіх боків, щоб м’ясо набуло коричневий колір.
Можна і по-іншому: деко змастити вершковим маслом і запікати близько півгодини при температурі 180 градусів.
Подавати це страву з соусом і картоплею — відварною, смаженою. Не забувайте і про овочевому салаті.