Нідерланди нададуть сотні мільйонів євро на відновлення критичної інфраструктури України

Політика, Світ

Нідерланди оголосили про новий пакет підтримки України в розмірі 209,5 млн євро. Він має бути спрямований на відновлення критичної інфраструктури.

Про це заявив очільник Міністерства закордонних справ країни Каспар Велдкамп.

Велдкамп анонсував новий пакет підтримки України у розмірі 209,5 млн євро. Він має бути спрямований на відновлення критичної інфраструктури, зокрема через ЄБРР та надання гуманітарної допомоги.

Крім того, Нідерланди внесуть 45 млн євро до Фонду підтримки енергетики України та фінансуватимуть постачання необхідного обладнання.

Наразі українці готуються до однієї з найсуворіших зим, і для того “щоб Україна витримала, їй потрібна енергія”, зазначив Велдкамп.”На сьогоднішній зустрічі з міністрами закордонних справ країн G7 і партнерами, включно з (міністром закордонних справ) Андрієм Сибігою, я наголосив, що ми маємо об’єднати зусилля, щоб забезпечити це”, – додав міністр.

Нідерланди вже поставили Україні радарну систему до ЗРК Patriot. Невдовзі країна хоче передати три пускові установки.

А прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре заявив, що уряд виділить 100 мільйонів крон (близько 9,5 млн доларів) на продовження місії з евакуації тяжко поранених з України для лікування у Європі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь