Нідерланди виділили Україні допомогу на €200 мільйонів: куди підуть гроші

Політика

Прем’єр-міністр Нідерландів оголосив про надання нового пакету допомоги Україні на суму в понад 200 мільйонів євро.

Про це прем’єр Надерландів Дік Схооф написав у соцмережі Х під час візиту до Запоріжжя, де він побував разом із президентом Володимиром Зеленським

«Ми маємо зробити все можливе, щоб допомогти Україні не зупинятися на досягнутому. Не лише на лінії фронту, а й у повсякденному житті людей. Саме тому Нідерланди надають новий значний пакет підтримки на суму понад 200 мільйонів євро», – написав Схооф.

Він зазначив, що пакет допомоги переважно спрямований на захист і відновлення енергетичної інфраструктури, а також включає додаткове фінансування гуманітарної допомоги.

Схооф запевнив, що Україна може розраховувати на подальшу підтримку та залучення з боку Нідерландів.Прем’єр-міністр Нідерландів також висловив захоплення жителями Запоріжжя, які продовжують жити у місті, розташованому всього за кілька десятків кілометрів від фронту.

«Мій перший візит до країни в якості прем’єр-міністра Нідерландів підтвердив моє переконання в тому, що ми повинні продовжувати підтримувати Україну», – наголосив Схооф.

Раніше Україна отримала від Нідерландів €102 на перші чотири місяці 2024 року, щоб пережити зиму та підготуватися до весни.

Уряд Нідерландів прийняв рішення щодо підготовки перших 18 винищувачів F-16 до передачі Україні.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь