Нідерланди зафіксували зростання кібератак з боку росії та Китаю

Політика, Світ

росія та Китай посилюють кібератаки на Нідерланди та країни-союзники.

Про це заявив Національний координатор з боротьби з тероризмом і безпеки Нідерландів (NCTV) Пітер-Яп Алберсберг, пише «Європейська правда».

За словами Алберсберга, Москва та Пекін «посилюють і розширюють» свої дії в кіберпросторі та використовують дедалі ширший арсенал кіберзброї. Понад те, йдеться в його звіті, вони все частіше наймають кіберкомпанії та хактивістів.

росія, вважає нідерландський посадовець, намагається отримати доступ до критично важливої інфраструктури країн Європи і НАТО, а після цього – здійснити диверсію, коли Кремль вважатиме за потрібне.

Тим часом, зазначає NCTV, Китай поки що в основному зосереджується на кібершпигунстві, але також готується до диверсійних дій у кіберпросторі, звернувши увагу на відповідні дії Пекіна у США.Швидке зростання «перетворює китайську програму кіберсаботажу на потенційну загрозу для Нідерландів у найближчі роки», ідеться у звіті.

Алберсберг також закликає звернути увагу на так звані нові «кібердержави», навожячи як приклад Туреччину: вони не обов’язково ведуть операції проти Нідерландів, але агресивно ставляться до політичних опонентів у вигнанні.

Тим часом, Австралія звинуватила підтримувану урядом Китаю групу хакерів у кібератаках на урядові та приватні мережі.

Китайська хакерська група, відома як Volt Typhoon, використовує вразливість у продукті каліфорнійської компанії Versa Networks для атак на американські та індійські інтернет-компанії.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь