Німеччина після масованої атаки на Ізраїль викликала посла Ірану

Політика, Світ

Посла Ірану викликали до Федерального міністерства закордонних справ Німеччини. Причиною стала масована ракетна атака, яку здійснив Тегеран проти Ізраїлю.

Про це заявив речник МЗС Німеччини, пише Tagesschau.

Оскільки іранського посла у Берліні не було, тимчасово повіреному було заявлено, що німецький уряд засуджує напад “найрішучішим чином”, а напад не може бути виправданий нічим, сказав речник.

Він закликав Іран утриматися від подальших атак, зокрема через своїх проксі.

Відповідаючи на питання щодо подальших санкцій проти Ірану, речник зазначив, що наразі розглядається “цілий інструментарій заходів” разом з європейськими та міжнародними партнерами.У вівторок 1 жовтня Іран здійснив ракетну атаку на Ізраїль. Проте вона провалилася, заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу.

Високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель відреагував на ракетний обстріл Ізраїлю з боку Ірану. Він засудив атаку та закликав до припинення вогню.

Напруженість між Ізраїлем та Іраном значно загострилася останніми тижнями, оскільки Ізраїль активізував свої зусилля проти «Хезболли» в Лівані, бойового угруповання, яке підтримує Іран. Так, Ізраїль 30 вересня розпочав наземну операцію на півдні Лівану проти «Хезболли».

Ізраїль обов’язково відповість на ракетний напад Ірану, але де і коли, вирішуватиме сам, заявив прессекретар ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь