Німеччина планує виділити Україні додаткові €1,4 мільярди допомоги

Політика, Світ

Міністерство оборони Німеччини анонсувало подальшу масштабну підтримку України. Бундестаг затвердив додаткові 400 млн євро на 2024 рік, що дасть змогу реалізувати 50 проєктів на загальну суму 1,4 млрд євро.

Про це заявив начальник спеціального штабу в Україні генерал-майор Крістіан Фройдінг, повідомляє RND.

«Щойно німецький парламент виділив нам додатково 400 мільйонів євро тільки на 2024 рік, що дасть нам змогу реалізувати цього року загалом 50 проєктів на загальну суму 1,4 мільярда євро», – заявив він.

Фройдінг наголосив на постачанні систем протиповітряної оборони, танків і артилерійських боєприпасів. Він також підкреслив поліпшення ситуації з боєприпасами.

За його словами, артилерійська перевага росії скоротилася з 8:1 навесні до 3:1 на поточний момент.У серпні німецьке видання FAS повідомило, що за вказівкою канцлера Олафа Шольца, нові запити на фінансування допомоги Україні не будуть схвалені. На 2024 рік уже виділено близько 8 мільярдів євро для військової підтримки України, а бюджет на 2025 рік у розмірі 4 мільярди євро вже повністю розподілено.

Німецький Бундестаг 26 вересня погодив пропозицію уряду ФРН щодо збільшення фінансування військової підтримки України на приблизно 400 млн євро.

Також в уряді ФРН повідомили про те, що Німеччина надасть додаткові 170 млн євро в короткостроковій перспективі для відновлення енергетичної інфраструктури України.

Крім того, уряд Данії виділив 130 мільйонів данських крон (понад 16 мільйонів євро) для підтримки енергетичної системи України, про що повідомило Міністерство клімату, енергетики та комунальних послуг Данії.

А спецпосланник Франції з питань допомоги та відбудови України П’єр Гайльбронн анонсував виділення 60 млн євро на підтримку української енергетики до кінця цього року.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь