Німеччина потролила рф через брехню про радянське вторгнення в Польщу

Політика, Світ

Міністерство закордонних справ Німеччини викрило російський МЗС на брехні про цілі вторгнення радянських військ у Польщу у вересні 1939 року. Це сталося після початку Другої світової війни.

Напередодні МЗС росії виклало в X (Twitter) двохвилинний ролик, присвячений 85-й річниці вторгнення Радянського Союзу до Польщі в 1939 році разом з нацистською Німеччиною.

“17 вересня 1939 року Червона Армія розпочала військову операцію у східних областях Польщі, запобігши геноциду населення Західної Білорусі та Західної України”, – йдеться в дописі.Кремль стверджував, що нібито твердження про СРСР як агресора “суперечить історичній правді”, Москва тоді не мала іншого вибору, окрім як вторгнутись у Польщу, інакше Німеччина б захопила всю польську територію, що ослабило б Радянський Союз.

В МЗС Німеччини лаконічно прокоментували цей історичний ревізіонізм словами “Справді?” та зображенням поділеної між СРСР та нацистською Німеччиною карти Польщі. На документі видно підписи Йосифа Сталіна та тодішнього глави німецького МЗС Йоахіма фон Ріббентропа.

До дискусії підключилось й українське Міністерство закордонних справ.

росія, а особливо путін уже не вперше маніпулюють історією та просувають її відверто ревізіоністське бачення. Москва виправдовує агресію проти сусідів та порушення міжнародного права. Наприклад, у лютому в інтерв’ю американському пропагандисту Такеру Карлсону путін узагалі заявив, що Польща винна у вторгненні нацистської Німеччини, що викликало гнівну реакцію з боку Варшави.

Раніше Міністерство закордонних справ відреагувало на пропозицію глави дипломатії Польщі Радослава Сікорського передати Крим під мандат Організації об’єднаних націй.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Крим має вирішальну роль у питанні щодо можливих мирних переговорах між Україною та росією. Саме тому одним із варіантів розв’язання питання щодо півострова може стати передача його під мандат ООН. Далі після видворення навезених на півострів росіян там можна буде провести референдум, в якій державі мешканці хочуть лишитися.

Заява Сікорського про передачу Криму під мандат ООН і  проведення там референдуму є неприпустимою. Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

На заяву польського міністра також відреагувавкерівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь