Німеччина та Франція не підтримують план подолання вето Угорщини на допомогу Україні

Політика, Світ

Франція та Німеччина занепокоєні пропозицією чиновників Європейського Союзу, спрямованою на обхід вето Угорщини, яка блокує виділення Україні допомоги на понад 6 млрд євро.

Про це повідомляє Bloomberg.

Як зазначається, Європейська служба зовнішніх дій запропонувала дозволити державам-членам ЄС робити добровільні внески до Європейського фонду миру (ЄФМ), який використовується для фінансування військового обладнання.

Це дозволить майбутнім коштам надходити на підставі згоди вкладників, а не одностайної підтримки.

Однак, як повідомляють джерела видання, деякі держави-члени, включно із Францією та Німеччиною, висловили занепокоєння щодо створення прецеденту, який може поставити під загрозу майбутнє Європейського фонду миру як інструменту зовнішньої політики.Наразі ЄФМ покладається на обов’язкові внески, які розподілені відповідно до економічної ваги кожної держави-члена, та потребують одностайності для виділення коштів. Також зазначається, що у деяких країнах добровільні внески можуть потребувати схвалення національних парламентів, що додасть ще один рівень ускладнень.

У виданні додали, що уряди Франції та Німеччини відмовилися від офіційних коментарів.

Також нагадаємо, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що План перемоги президента України Володимира Зеленського, який він представив лідерам Європейського Союзу, начебто приречений на провал.

Угорщина вирішила відкласти остаточне рішення щодо виділення Україні кредиту в розмірі 50 мільярдів доларів до завершення президентських виборів у США. Крім того, Будапешт призупинив рішення про продовження санкцій ЄС проти росії.

Також нагадаємо, що Європейська комісія вирішила подати проти Угорщини позов до Суду ЄС. Там вважають, що її резонансний закон про захист суверенітету порушує право Євросоюзу.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь