Німеччина звинуватила в кібератаках на країни ЄС та НАТО підрозділ російського ГРУ

Політика, Світ

Федеральна служба захисту конституції Німеччини (внутрішня розвідка Німеччини ‒ BfV) попередила, що за низкою онлайн-атак на країни НАТО та ЄС стоїть група кіберзлочинців, яка належить російській військовій розвідці (ГРУ).

про це пише DW.

Разом з Федеральним бюро розслідувань, Агентством кібербезпеки та безпеки інфраструктури США, Агентством національної безпеки Сполучених Штатів та іншими міжнародними партнерами німецькі розвідники дізналися, що хакери пов’язані зі 161-м центром підготовки спеціалістів Головного розвідувального управління (ГРУ) росії та належать до підрозділу 29155.

Кіберзлочинці відповідають за “операції комп’ютерної мережі проти глобальних цілей з метою шпигунства, диверсії та заподіяння шкоди репутації принаймні з 2020 року”.

Підрозділ, також відомий як Cadet Blizzard або Ember Bear, стояв за атаками WhisperGate на українські цілі у січні 2022 року, за місяць до вторгнення росії до України.До цього Берлін звинуватив Москву в серії кібератак проти керівної Соціал-демократичної партії (СДПН) та низки німецьких компаній у сфері ІТ, логістики та аерокосмічної галузі, які включали крадіжку та публікацію конфіденційних даних.

Цей же підрозділ ГРУ також підозрюють в причетності до отруєнь Сергія Скрипаля та його дочки у Великій Британії у 2018 році.

Раніше у США оголосили обвинувачення шістьом громадянам рф, причетним до масштабних кібератак проти України та держав НАТО напередодні російського повномасштабного вторгнення 2022 року.

У Швейцарії заявили про DDOS-атаки на інтернет-інфраструктури в Telegram. Відповідальність за це вже взяла російська хакерська група Noname.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь