Німецька Quantum-Systems запустила виробництво дронів в Україні

Політика

Німецька компанія Quantum-Systems відкрила в Україні завод з виробництва безпілотників Vector.

Про це повідомляє Мілітарний.

Завод почав роботу навесні 2024 року і вже постачає розвідувальні дрони для українських Сил оборони. Поки що дрони збирають із компонентів, що прибувають з Німеччини, але компанія поступово локалізує виробництво, виготовляючи крила й антени в Україні.

Quantum-Systems також працює над вдосконаленням технологій навігації для безпілотників. Замість використання супутникової мережі, що виявилася вразливою в умовах війни, компанія розробляє систему оптичної навігації на основі штучного інтелекту. Ця система дозволить дронам здійснювати навігацію та розпізнавання об’єктів навіть в умовах поганої видимості.

Завод в Україні оснащує дрони оптичними модулями ізраїльського виробництва, які дозволяють спостерігати за об’єктами вдень і вночі.

З 2022 року ці дрони постачаються українським військовим завдяки фінансуванню від уряду Німеччини. До кінця 2024 року очікується постачання ще 500 таких безпілотників. Окрім того, Quantum-Systems уже відкрила в Україні Центр обслуговування та логістики, а також Центр досліджень і розробок.Нагадаємо, що німецькі компанії-виробники озброєння на тлі війни в Україні стають привабливішими. У них з’являються замовлення, і вони активно наймають співробітників.

В Україні відкрили ще один завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини.

Керівник оборонної компанії Німеччини Diehl Defense анонсував поставку Україні комплексу ППО Iris-T за кілька тижнів.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь