«Нісенітниця»: Лукашенко цинічно висловився про участь військ КНДР у війні проти України

Події України


Лідер Білорусі заявив, що участь інших країн у війні призведе до ескалації конфлікту.

Олександр Лукашенко заперечує повідомлення про те, що КНДР відправила своїх військових до Росії для участі у війні проти України. Про це лідер Білорусі заявив в інтерв’ю BBC.

Британський журналіст Стів Розенберг поспілкувався з Лукашенком і з’ясував, як він ставиться до відправлення військ КНДР до Росії, щоб вони воювали проти України. Білоруський диктатор відповів, що російський лідер Володимир Путін не допустив би подібного.

«Нісенітниця. Знаючи свій характер, Путін ніколи б не став умовляти іншу країну залучити свою армію до російської спецоперації в Україні», — сказав Лукашенко.

Розенберг уточнив у лідера Білорусі, що може статися, якщо повідомлення про відправлення військових КНДР у РФ підтвердяться. Лукашенко розповів:

Журналіст також дізнався, чи просив Путін коли-небудь Лукашенка надати білоруські війська для війни проти України. Лідер Білорусі відповів, що він не обговорював це питання ні з ким з російської сторони.

Розенберг зазначив, що Білорусь все ж таки зіграла свою роль у війні проти України. Він наголосив, що в лютому 2022 року повномасштабне вторгнення РФ почалося, частково, з білоруської території й Лукашенко дав дозвіл Кремлю зробити це.



Джерело

Залишити відповідь