Ніжне пісочне тісто за 5 хвилин та будь-які фрукти. Рецепт найшвидшого пирога
Поділюсь дуже швидким і смачним рецептом пишного пирога з персиками! Роблю для нього пісочне тісто, яке не потрібно просочувати.
Інгредієнти:
- вершкове масло – 120 г
- ванільний цукор – 8 г
- цукор – 150 г
- яйця курячі – 2 шт.
- борошно – 350 г
- розпушувач – 10 г
- персики – 500 г
- крохмаль – 2 ч. л.
- цукрова пудра – ч. л.
Приготування:
Розтоплюю в мікрохвильовій печі вершкове масло і даю охолонути. У глибокій тарілці змішую ванільний і звичайний цукор, виливаю вершкове масло. Розбиваю яйця, збиваю до однорідної консистенції. У масу просіюю борошно, висипаю розпушувач і замішую тісто спершу лопаткою, далі кілька хвилин руками. ⅓ пісочного тіста відкладаю в пакет і прибираю в холодильну камеру.
У форму для випічки викладаю більшу частину тіста, рівномірно розподіляю по дну і бортикам. Важливо проткнути дно тіста виделкою, щоб під час випікання воно не здулося.
З персиків видаляю кісточки і нарізаю довільними кубиками. Змішую персики з крохмалем і викладаю на дно форми з тістом. Розподіляю начинку з фруктів по всій поверхні рівномірно.
Другу частину тіста розкачую в тонкий пласт, завтовшки не більше 2 мм. Ріжу пласт на довгі смужки, які хрест-навхрест викладаю на поверхню персикової начинки.
Розігріваю духову шафу до 180 градусів, випікаю пиріг близько 45 хвилин.
Наприкінці випікання посипаю пиріг цукровою пудрою і подаю на стіл.