Ніжні, соковиті котлети-капустянки в сметанній заливці
Такі котлети виходять дуже ніжними і соковитими.
за матеріалами Наука і правда
Спробуйте зробити, цілком можливо, що капустянки поселяться і в вашому меню.
Що необхідно для приготування таких котлет:
- фарш (у нашій статті свинячо-яловичий, можна будь-який) – 1 кг;
- капуста білокачанна – 500 г;
- морква – 1 шт. середнього розміру;
- цибуля ріпчаста – 1 велика або 2 середні шт;
- яйце – 1 шт;
- Рослинна олія – 2-3 ст.л. для обсмажування цибулі.
Для заливки:
- сметана – 3 ст.л;
- вода – 0,7 л;
- цибуля ріпчаста – 1 шт;
- рослинна олія – 2-3 ст.л. (для обсмажування цибулі);
- сіль, перець – за смаком.
Готуємо
1. Дрібно нарізаємо капусту. Дуже дрібно. Як можна дрібніше.
2. Тремо на дрібній тертці моркву.
3. Шаткуємо дрібно цибулю і обсмажуємо її на рослинному або вершковому маслі до прозорості.
4. Цибулю, капусту та моркву змішуємо з фаршем. Туди ж вбиваємо одне яйце. Можна яйце і не забивати, але в цьому випадку фарш потрібно добре вимісити і навіть вибити.
5. Формуємо котлети, форму для випічки змащуємо рослинним маслом, укладаємо котлети, не використовуючи панірувальні сухарі. Можна і використовувати, але можна прекрасно обійтися і без них.
6. Ставимо форму з Капустянка в розігріту до 200 * С духовку (режим “верх / низ / конвекція” на 20-30 хвилин.
7. Поки котлети запікаються, робимо сметанну заливку. Тут все просто. Нарізаємо цибулю півкільцями, обсмажуємо в рослинному маслі на сковороді, сметану змішуємо з водою і виливаємо в сковороду. Додаємо сіль (у мене “Смачна сіль” з травами), перець – за смаком, доводимо до кипіння.
8. Коли котлети зарум’яняться, виливаємо в форму заливку і тушкуємо ще 10-15 хвилин.
Смачного!