Ніжний та легкий салат Чайка
Салат Чайка дуже ніжний, легкий та смачний, він чудово підходить і щодня, і на свято. Як і в Олів’є, у ньому також є маринований горошок. Його можна подавати порційно в креманках або у красивій салатниці.
Інгредієнти:
банку консервованого горошку,
варені яйця – 4-5 штук,
сир твердий або напівтвердий – 150-200 грам,
цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 штука,
майонез,
сіль за смаком.
Ділюся рецептом приготування:
Щоб приготування салату зайняло лише кілька хвилин, яйця краще відварити та остудити заздалегідь. Сам процес готування слід почати з цибулі, щоб усунути з неї гіркоту і зробити ніжнішою.
- Цибулю ріпчасту дрібно нарізати й залити кип’ятком. Від себе поділюся маленьким лайфхаком, який робити за рецептом не обов’язково, але він надасть цибулі просто фантастичний смак. Як тільки цибулю залили кип’ятком, додайте туди столову ложку цукру та стільки ж яблучного оцту. Маринована цибулька повинна трохи настоятися, тому перейдемо до решти інгредієнтів.
- Яйця наріжте дрібним кубиком або натріть на тертці. Сир теж натріть на дрібній або великій тертці (щоб було легше, діставайте його з холодильника безпосередньо перед приготуванням). Ще один секретик, якщо сир дуже м’який, можна змастити терку маслом, тоді терти його буде набагато легше.
- Злийте розсіл з консервованого горошку, а сам горошок покладіть у глибоку тарілку. Сюди ж додайте яйця та сир. З цибулі злийте розсіл, злегка відіжміть і додайте в салат. Посоліть до смаку і додайте майонез.
Ось і все – чарівно смачний та неймовірно простий салат Чайка готовий. Подавайте до столу в салатнику або розкладіть по креманках.
Бажаю вам приємного апетиту!
Джерело