Ніжний та смачний медовик по-домашньому. Такого смачного ви ще не коштували
Пропонуємо ознайомитися з дуже простим рецептом торта медовик. Готувати десерт швидко, тому він сподобається кожній господині. Родина буде в захваті від такої випічки, яка підійде до будь-якого теплого напою.
Складові:
Тісто:
- Курячі яйця 3 шт.;
- Пшеничне борошно 190 гр.;
- Масло вершкове 100 гр.;
- Цукор пісок 90 гр.;
- Бджолиний мед 90 гр.;
- Харчова сода 1 ч. л.;
- Морська сіль дрібка.
Крем:
- Масло вершкове 80 гр.;
- Свіжа 20% сметана 350 гр.;
- Пудра цукрова 20 гр.
Спосіб приготування:
- До сотейника покладіть бджолиний мед, поставте на мінімальний вогонь та додайте соду.
- Весь час мішайте суміш, щоб мед придбав вигляд карамелі та зніміть з вогню.
- Розтопіть в ньому кубики вершкового масла та залиште охолоджуватись.
- В окремій ємності збийте міксером яйця.
- Додайте цукор, сіль та продовжуйте збивати.
- Потім влийте медову суміш, пшеничне борошно та перемішайте, щоб утворилось однорідне тісто.
- Розділіть його приблизно на дві частини та вилийте одну з них на вкрите пергаментом деко.
- В розігрітій до 160°C духовці випікайте корж на протязі 8 хвилин.
- З другою частиною тіста вчиніть так само.
- Потім залиште коржі остигати.
- Збийте міксером м’яке вершкове масло зі сметаною та цукровою пудрою до утворення пишної й міцної маси.
- У кожного коржа обріжте рівно краї та розріжте їх надвоє, щоб утворилось 4 однакові коржі.
- Обрізані крихти подрібніть у блендері.
- Коржі, верх та боки перемажте приготованим кремом.
- Обсипте крихтами та приберіть до холодильника на декілька годин.
Приємного апетиту!