Нобелівська лауреатка Хан Канг відмовилася від спілкування зі ЗМІ через війни у світі

Політика, Світ

Лауреатка Нобелівської премії з літератури 2024 року південнокорейська письменниця Хан Канг вирішила не проводити пресконференцію через триваючі конфлікти у світі, серед яких російсько-українська війна.

Про це повідомляє Yonhap.

За словами її батька, Хан вирішила не проводити пресконференцію з приводу її нагородження Нобелівською премією з поваги до тих, хто страждає від триваючих глобальних конфліктів, у тому числі між росією та Україною, а також Ізраїлем і Ливаном.

Хан також не даватиме жодних інтерв’ю ЗМІ, а натомість поділиться своїми думками у промові у столиці Швеції Стокгольмі під час вручення премії 20 грудня.

Водночас вона опублікувала заяву у відповідь на оголошення її лауреаткою Нобелівської премії.

«Я була здивована, коли вперше отримала новину про свою нагороду. Після того, як я поклала слухавку, я почала повільно усвідомлювати реальність і емоції. Я також була приголомшена теплими вітаннями, які накрили мене як велика хвиля. Хочу висловити глибоку подяку», – сказала Хан Канг.

Нагадаємо, що Нобелівську премію миру цьогоріч отримала японська організація Nihon Hidankyo, яка об’єднує тих, хто вижив після бомбардування Хіросіми і Нагасакі.Раніш ми писали, що лауреатами Нобелівської премії з медицини й фізіології стали науковці Віктор Амброс та Гері Равкан.
Ще ми повідомляли, що Нобелівську премію з фізики 2024 року було присуджено Джону Гопфілду та Джефрі Евересту Гінтону.

Премію з хімії цьогоріч поділили та присудили її Девіду Бейкеру (половину) та Демісу Гассабісу й Джону Джумперу (другу половину).

А лауреаткою премії з літератури стала південнокорейська письменниця Хан Канг.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь