Норвегія розглядає можливість будівництва паркану на кордоні з рф

Політика, Світ

Уряд Норвегії розглядає можливість будівництва паркану уздовж кордону із рф. Це допоможе покращити безпекову ситуацію в країні.

Про це повідомляє Yle.

Загородження має допомогти у випадку, якщо із росії до Норвегії прямуватиме потік біженців. Подібна ситуація трапилась у скандинавській країні у 2015 році, тоді через Стурскуг, який є єдиним прикордонним пунктом між Норвегією та росією – пішки і на велосипедах прибули 5000 прохачів притулку.

Міністр юстиції Норвегії Емілі Енгер Мель заявила, що зведення паркану може бути одним із способів покращення ситуації із безпекою.

Мель надихнулась прикладом Фінляндії, яка продовжує будувати загородження на кордоні із росією, пише видання.Очільниця норвезького Мін’юсту зазначила, що будівництво загороджень є дорогим процесом, тому необхідно оцінити доцільність подібних вкладень.

Крім того, можна інвестувати у закупівлю дронів, які патрулюватимуть територію, та збільшення кількості прикордонників у Стурскугу, додала Мель.

Чи йдеться про зведення паркану уздовж усього норвезько-російського кордону чи лише на окремій його ділянці, невідомо.

Варто нагадати. що протяжність сухопутного кордону між Норвегією та росією становить 200 кілометрів.

Ще одна країна має намір відгородитися від терористичного сусіда високим парканом. Вже Фінляндія готувалася із 2023 року розпочати таке будівництво на кордоні з росією.

Фінський президент Александр Стубб висловив думку, що західні держави, зокрема США, повинні зняти обмеження на далекобійні удари по території росії, аби підтримати Україну в боротьбі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь