Норвегія виділяє додаткові кошти для України на енергетику

Політика

Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) та уряд Норвегії продовжують співпрацювати для відновлення енергетичної інфраструктури України. Норвегія виділила 1,1 млрд норвезьких крон (близько 105 млн доларів США) на відновлення енергогенеруючих потужностей, що допоможе пом’якшити наслідки постійних обстрілів енергетичної інфраструктури країни.

У рамках цього партнерства заплановано встановлення сонячних панелей для резервного живлення шкіл і лікарень. Нещодавня угода також забезпечить постачання додаткових 80 МВт потужності в національну електромережу цієї зими.

Міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде підкреслив, що постійні атаки Росії на енергетичну інфраструктуру створюють термінову потребу у збільшенні виробництва електроенергії, а угода з ПРООН є важливим кроком у підтримці України в зимовий період. Завдяки Програмі енергетичного відновлення ПРООН понад мільйон людей та промислові споживачі отримають тепло і воду, що є критично важливим у поточних умовах.

Раніше ми писали, що Велика Британія виділяє додаткові 120 мільйонів фунтів стерлінгів (майже 156 мільйонів доларів) на фінансування  Коаліції морських сил.

Також нагадаємо, що Україна отримає найближчим часом від Норвегії шість винищувачів F-16.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь