Нові iPhone позбулися ще одного культового аксесуара в коробці

Політика

Компанія Apple відмовилася від своєї традиції, яку підтримувала не одне десятиліття – у коробках з iPhone 16 ви більше не знайдете фірмових наліпок. Їх можна буде попросити тільки в Apple Store під час купівлі смартфонів.

В Apple кажуть, що ухвалили таке рішення для зниження вуглецевого сліду та збереження екології планети. Apple навіть спеціально повідомила, що упаковка iPhone 16 і iPhone 16 Pro повністю виготовлена з волокнистих матеріалів, що наближає її до мети видалення всього пластику з коробок до наступного року.

Айфони не стали першими пристроями, що позбулися фірмових наклейок. До цього без наклейок також залишилися і власники Apple Vision Pro, нових iPad Pro і iPad Air.

А тим часом ЗМІ згадують, як змінилася коробка з iPhone з 2007 року. У той час Apple клала в комплекті не тільки кабель, адаптер, навушники, а й док-станцію і навіть ганчірочку з мікрофібри. З релізом iPhone 12 компанія відмовилася від адаптера і гарнітури – після цього багато виробників смартфонів зробили те ж саме.

Лінійка смартфонів iPhone 16 надійде в продаж вже 20 вересня. Кардинально пристрої не змінилися, але 16 Pro-моделі рекордно виросли в розмірах, Action Button тепер є не тільки в «прошок», а в усій лінійці, а швидкість заряджання дротом збільшилася до 45 Вт.

Водночас журналісти зазначають, що на момент виходу всі смартфони iPhone 16 будуть «сирими». Річ у тім, що низка дійсно крутих функцій, які показали на презентації, з’являться через оновлення iOS до кінця року. А деякі й зовсім лише у 2025 році.

Раніше Єврокомісія оштрафувала Apple на понад 1,8 млрд євро за зловживання домінуючим становищем на ринку музичних стримінгових сервісів для iPhone та iPad.

Також компанія Apple отримала штраф від регулятора в Нідерландах у розмірі 5,6 млн доларів через занадто складні правила оплати в обхід App Store.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь