Новорічна закуска. Тарталетки з неймовірно смачною начинкою
Тарталетки з сьомгою – це вишукана та елегантна страва, яка чудово підходить для різноманітних урочистостей та новорічного столу. Цей легкий закусочний варіант став справжнім хітом і улюбленим вибором як на домашніх святах, так і в ресторанах.
Головна перевага тарталеток – їхня універсальність і можливість урізноманітнити смак за рахунок начинки, а тарталетка із сьомгою – це класика, яка рідко кого залишає байдужим.
Ділюся рецептом приготування:
Для тарталеток ділимо листкове тісто на 2 пласти і вирізаємо з них круглі заготовки. Викладаємо заготовки на лист, змащуємо сумішшю яйця і молока і випікаємо при 180 градусах 15 хвилин.
Далі робимо бічний надріз у кожній тарталетці.
Для начинки дрібно нарізаємо слабосолену сьомгу і огірок, шаткуємо кріп. Змішуємо всі інгредієнти для начинки в тарілці, додаємо сир філадельфію і солимо.
Викладаємо в тарталетки начинку.
Виходить проста і смачна страва для святкового столу. Сьомгу можна замінити на іншу слабосолену рибу.
Інгредієнти:
- листкове без дріжджове тісто
- для змащування – жовток +1 ст.л. молока
- огірок – 1 шт
- сьомга с/с – 100-150г
- кріп – за смаком
- сир вершковий або Філадельфія – 2 ст.л.