Очільники МЗС країн ЄС проведуть екстрені переговори через ситуацію на Близькому Сході

Політика, Світ

Сьогодні, 30 вересня, міністри закордонних справ Європейського Союзу (ЄС) проведуть екстрені переговори, щоб обговорити ситуацію на Близькому Сході.

Зокрема, на порядку денному обговорення — вбивство лідера Хезболли Хасана Насралли ізраїльськими військами, а також ізраїльські повітряні удари по Лівану.

Видання Bloomberg зазначає, що Іран, який підтримує Хезболлу, наразі не проявляє активних дій у відповідь на ці події, а президент Ірану Масуд Пезешкян навіть пом’якшив свої заяви під час свого виступу в ООН.

Водночас, президент США Джо Байден повідомив, що планує незабаром провести переговори з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху на фоні побоювань щодо можливого спалаху повномасштабної війни в регіоні.

Раніше ми писали, що ізраїльські спецпризначенці здійснюють невеликі цілеспрямовані рейди на південь Лівану.Також нагадаємо, що президент США Джо Байден заявив, що поговорить з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху найближчим часом, оскільки напруженість на Близькому Сході зростає після вбивства Ізраїлем лідера «Хезболли» Хасана Насралли.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь