Одеський суд лагідно покарав палія автівки військового

Політика

Київський районний суд Одеси призначив покарання палію автівки військового, який працював на росіян. Він отримав рік випробувальних робіт.

Про це йдеться у вироку Київського райсуду Одеси, ухваленому 20 вересня.

За даними справи, 24 липня 2024 року хлопець зі спільником, чия особа наразі не встановлена, сфотографували автівку військових та після погодження обраної цілі з куратором підпалили її. Відеозвіт про скоєне зловмисники відправили замовнику, чия особа наразі також не встановлена.

За знищення автівки військовослужбовців хлопцям пообіцяли гроші.

Також в матеріалах справи зазначається, що підпалювач має статус дитини, що постраждала внаслідок воєнних дій і збройної агресії рф, а його батько – учасник бойових дій. Підсудний сприяв розкриттю злочину та придбав у потерпілого згорілий автомобіль. Також хлопець зробив грошову пожертву ЗСУ.З огляду на співпрацю зі слідством та каяття у скоєному хлопцю скасували покарання у вигляді ув’язнення на 5 років, замінивши його на випробувальний строк терміном на 1 рік.

«Відповідно до затвердженої угоди про визнання винуватості, визнати його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.28, ч.1 ст.114-1 КК України, призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років. На підставі ст. 75 ККУ звільнити обвинуваченого від відбування покарання з випробувальним строком на 1 рік», – йдеться в рішенні суду.

Протягом цього строку палій має періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, а також повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання. Також хлопець сплатив понад 15 тисяч гривень за проведення експертизи.

Також нагадаємо, що у Донецькій області затримали трьох колаборантів, які підпалювали автомобілі Сил оборони України на замовлення російських спецслужб.

У Дарницькому районі Києва двом мешканцям столиці повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 КК України). Вони звинувачуються у підпалі автомобіля військового.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь