Одна з підстанцій біля ЗАЕС була атакована дроном

Політика

Одна з підстанцій поблизу контрольованої окупантами Запорізької атомної електростанції, ймовірно, зазнала атаки безпілотника.

Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) повідомили про вибухи, які вони чули в районі станції.

Ситуація з ядерною безпекою залишалася напруженою протягом минулого тижня. Одна команда МАГАТЕ змушена була шукати укриття через присутність безпілотників, інша команда чула зенітний вогонь та вибухи під час повітряної тривоги. Відомо, що підстанція 35/6 кВ, яка забезпечує електроенергією об’єкти ЗАЕС, зазнала ймовірного удару в п’ятницю, приблизно за 300 метрів від основної станції. Про пошкодження на самій електростанції інформації немає.

Раніше ми писали, що vіністр закордонних справ Андрій Сибіга провів зустріч із генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі. Вони обговорили шляхи перешкоджання планам росії завдати удару по ядерній енергетичній системі України.

Також нагадаємо, що голова ядерного агентства ООН Рафаель Гроссі заявив, що ситуація навколо російської Курської АЕС залишається серйозною, але агентство не планує постійної місії на станції.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь