Огірки у гострій заливці: простий та смачний рецепт

Uncategorized, Життя

Якщо ви любите пікантні закуски, цей рецепт вам сподобається! Огірки на зиму в гострій заливці виходять пряними та дуже смачними. Вони чудово доповнять будь-яку страву: картоплю, м’ясо або просто шматочок хліба. Готуються легко, а з’їдаються із задоволенням!

Покроковий рецепт приготування страви:
Огірки нарізаємо кружечками середньої товщини. Моркву, солодкий та гострий перець подрібнюємо у кашку за допомогою блендера чи м’ясорубки.

У каструлю вливаємо оцет, олію, додаємо сіль і цукор. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо подрібнені овочі, кип’ятимо 5 хвилин.

Відправляємо огірки нарізані в каструлю, акуратно перемішуємо. Кип’ятимо 15 хвилин, періодично помішуючи. Додаємо натертий часник, перемішуємо, кип’ятимо ще 5 хвилин і знімаємо з вогню.

Розкладаємо салат в стерилізовані банки, заливаємо соком, що виділився. Закручуємо стерилізованими кришками, перевертаємо вгору дном і укутуємо рушником до повного остигання.

Такі огірки на зиму чудово зберігається навіть за кімнатної температури. Частину банок можна залишити в кухонній шафі, а частина – у льоху.

Огірки виходять трохи м’якими, але не розвареними – саме такими, як потрібно для цього салату!

Рекомендація: якщо ви готуєте цей рецепт вперше, спробуйте зробити 1-2 баночки – впевнені, що він стане улюбленим у вашій родині! Приємного апетиту!

Ось що нам знадобиться (на 2 банки по 0,64 л):
Огірки – 1,5 кг
Морква – 1 шт.
Солодкий перець – 1 шт.
Гострий перець (чилі) – 1/2 шт.
Оцет 9% – 100 мл
Соняшникова олія – 100 мл
Цукор – 100 г
Сіль – 30 г
Часник – 80 г

Залишити відповідь