Оголошено про підозру російському генералу та його підлеглим, які закатували ветерана АТО

Політика

Служба безпеки України викрила російського генерал-майора Юрія Зав’ялова та його підлеглих у створенні катівні й викраденні місцевих жителів у Херсоні під час російської окупації.

Про це повідомляє СБУ.

За даними слідства, у липні 2022 року на запит гауляйтера Володимира Сальдо російська влада відправила до Херсона групу воєнних злочинців на чолі з Зав’яловим. Він очолював окупаційне управління МВС рф по Херсонській області. Разом із ним до Херсона були направлені російські полковники Геннадій Берьозін і Юрій Закавряшин, які стали заступниками керівника окупаційного МВС.

Зав’ялов та його підлеглі організували групи, що викрадали місцевих жителів і доставляли їх до катівні, очолюваної старшим лейтенантом поліції рф Андрієм Співаком. Ув’язнених піддавали жорстоким тортурам, включаючи побиття та голодування. Зокрема, за наказом Співака, 54-річного ветерана АТО було закатовано електричним струмом до смерті.

Наразі Зав’ялову, Берьозіну, Закавряшину, Співаку та ще шістьом особам заочно оголошено підозру за статтями Кримінального кодексу України щодо порушення законів і звичаїв війни.Раніше ми писали, що у Тернополі та Черкасах затримали трьох підпалювачів авто, які діяли на замовлення рф. Вони шукали легкого заробітку в соцмережах, а їхніми цілями були автомобілі, які проходили техобслуговування після виконання бойових завдань на передовій.

Також нагадаємо, що правоохоронці затримали керівника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. За даними слідства, посадовець змушував в’язнів «безкоштовно» працювати на деревообробному виробництві за грошову винагороду від підприємців.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь