Охоронець прокуратури зливав окупантам дані про правоохоронців

Політика

Суд у Закарпатській області призначив 15 років тюрми охороннику Херсонської обласної прокуратури, який здав окупантам місця зберігання службових автівок та пропускну систему.

Про це повідомили у Закарпатській обласній прокуратурі.

Розслідуванням встановлено, що до повномасштабного вторгнення рф на територію України засуджений працював охоронником Херсонської обласної прокуратури. Після того, як у травні 2022 року військові рф захопили приміщення прокуратури та облаштували там діяльність так званого слідчого комітету, чоловік прибув на робоче місце та повідомив про бажання співпрацювати з ворогом.

Так, він зайняв аналогічну посаду у незаконному правоохоронному органі на тимчасово окупованій території – «гу мвс Херсонської області». Надалі засуджений всіляко допомагав окупаційним військам рф. «Здав» місця зберігання службових автомобілів та ознайомив із роботою пропускної системи охорони. Крім того, протягом трьох місяців він відповідав за конвоювання затриманих з числа громадян України до незаконно створеного правоохоронного органу.

Нагадаємо, що за 2 тижня правоохоронці та антикорупційні органи мають представити президенту Володимиру Зеленському чіткий план щодо вирішення питань колаборантів та незаконного перетину кордону.

Різка реакція Зеленського послідувала після втечі за кордон нардепа Артема Дмитрука. Справи проти нього розслідувалися з 2022-го та 2023 років, але весь цей час для нардепа не було підозри від генпрокурора. Він її підписав лише 25 серпня 2024-го, коли фігурант уже втік за кордон.

Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження за фактом незаконного перетину кордону народним депутатом Артемом Дмитруком, якого підозрюють у нападах на військового та правоохоронця.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь