Окупанти почали розробку нової ракети для ПТРК: ідею вкрали в України

Політика, Світ

російська федерація розпочала розробку нової ракети для протитанкового комплексу Корнет, яка має певні подібності з українським протитанковим ракетним комплексом Корсар.

Про це повідомляє Defence Express.

За інформацією видання, нова ракета, що отримала індекс 9М134, розробляється тульським КБ приборостроения. Вона має меншу вагу та в чотири рази менший калібр у порівнянні зі штатною ракетою 9М133. Нова ракета призначена для ураження середньоброньованих, легкоброньованих і неброньованих цілей, а також оснащена тандемною бойовою частиною для боротьби з динамічним захистом. Вона використовує лазерну систему наведення, аналогічну до 9М133.

Defence Express зазначає, що нова російська ракета нагадує український ПТРК Корсар. Український ракетний комплекс також має легшу ракету для ураження менш броньованих цілей порівняно з ПТРК Стугна. Зокрема, ракета РК-2С до Стугни має калібр 130 мм та важить 30 кг разом із пусковим контейнером. Натомість 107-мм РК-3К до Корсара вдвічі легша і має пробивну здатність до 550 мм за динамічним захистом.

У порівнянні з українським Корсаром, російська ракета 9М134 має вагу 6,2 кг разом із контейнером і зменшений калібр до 82 мм. Вона здатна пробити броню товщиною до 250 мм. Хоча ці характеристики не дозволяють уражати танк у лобовій проєкції, вони є достатніми для ураження БМП, БТР та MRAP.Раніше ми писали, що лідери західних країн повинні не боятися та менше реагувати на спроби ядерного шантажу з боку росії, оскільки це є звичною тактикою Кремля.

Також нагадаємо, що на окупованій території Запорізької області у районі Вишневого російські війська будують нові лінії оборони.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь