Окупанти посилено патрулюють західне та південне узбережжя тимчасово окупованого Криму, – Плетенчук

Політика

У тимчасово окупованому Криму окупанти використовують для посиленого патрулювання західного та південного узбережжя весь наявний авіапарк. Так вони намагаються захистити решти свого флоту, які залишаються в пунктах базування, від можливих дронових атак.

Про це розповів речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

«Факт присутності в повітряному просторі, як літаків, так і дронів-розвідників, на жаль, присутній. Вони патрулюють посилено західне узбережжя півострову Крим, і південне. Застосовують вони гелікоптери для протидронової боротьби, намагаючись у такий спосіб убезпечити рештки свого флоту, які залишаються в пунктах базування від можливих дронових атак. Так само це патрулювання, цю оборону вони здійснюють і щодо так званого Кримського мосту. Тобто авіація задіяна максимально», – сказав Плетенчук. 

Для відбиття атак на тимчасово окупований Крим окупанти використовують різні зразки озброєння, зазначив він.

«Тут можна побачити весь наявний авіапарк – від гвинтових до фронтових бомбардувальників, винищувачів. Тобто задіюють все, що мають», – додав Плетенчук.Раніше партизанський рух «АТЕШ» повідомив, що у тимчасово окупованому Криму російські окупанти активно укріплюють західне узбережжя.

Удари України територією окупованого росією Криму дедалі більше знижують військовий потенціал півострова. Серед уражених об’єктів аеродроми, командні центри, нафтобази та Кримський міст, повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь