Окупанти просунулась біля Курахівки і Гірника, утворився напівкотел — DeepState

Політика

У ніч на 7 жовтня українські аналітики повідомили про повну окупацію Красногорівки, що розташована на захід від Донецька, а також про просування російських військ у Цукуриному та біля Гірника.

Станом на 8 жовтня аналітики з проєкту DeepState підтвердили захоплення Желанного Першого та просування у Максимільянівці.

На карті бойових дій помітно, що навколо Гірника та Курахівки утворився напівкотел діаметром приблизно 6 кілометрів. Це створює загрозу відходу українських Сил оборони з цих населених пунктів, що може призвести до просування російських військ до Курахового — останнього великого міста на півдні Донбасу, яке залишається під контролем України.

Генеральний штаб України вранці 8 жовтня повідомив про 172 бойові зіткнення по всьому фронту, причому Курахівська ділянка знову стала найактивнішою: там зафіксовано 37 атак. Ситуація на цьому напрямку залишається дуже напруженою.Раніше ми писали, що на території нафтобази в порту окупованої Феодосії, по якій успішно завдали удару Сили оборони, з осені 2022 року стояла система ППО «Панцир-С1».

Також нагадаємо, що 7 жовтня увечері в тимчасово окупованій Феодосії вдруге за добу пролунали вибухи, почалася пожежа.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь