Окупанти скинули на Курщину майже 70 КАБів: Генштаб доповів про ситуацію на фронті

Політика

Протягом минулої доби на фронті відбулося 134 бойових зіткнення,а  найзапекліші бої тривали на Покровському та Курахівському напрямках. У Курській області окупанти обстріляли населені пункти 260 разів та скинули 68 керованих авіабомб.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

“Ситуація на фронті залишається складною. Противник, використовуючи свою перевагу в живій силі та техніці, безупинно атакує наші позиції. Українські захисники стійко стримують натиск окупантів, завдаючи ворогу максимальних втрат”, – повідомив Генштаб.

На Харківському напрямку російські загарбники продовжували штурмові дії, загалом відбулося три бойових зіткнення в районах населених пунктів Липці та Вовчанськ, а на Куп’янському = за добу відбулося п’ять ворожих атак. Там Сили оборони відбили штурмові дії противника біля Петропавлівки, Зеленого Гаю, Вишневого та Лозової.

На Лиманському напрямку загарбники атакували14 разів, намагаючись просунутись неподалік Греківки, Новомихайлівки, Макіївки, Торського та Тернів, а на Сіверському – атакували тричі, зокрема населені пункти Верхньокам’янське, Переїзне та Білогорівку.За підтримки авіації на Краматорському напрямку окупанти атакували Часів Яр. Ситуація під контролем підрозділів Сил оборони.

На Торецькому напрямку ворог здійснив три атаки неподалік Торецька та Щербинівки.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 46 наступальних й штурмових дій окупантівпоблизу Сухої Балки, Воздвиженки, Миролюбівки, Красного Яру, Променя, Лисівки, Крутого Яру, Селидового та Михайлівки. Противник активно застосовував авіацію.

На Курахівському напрямку вдалося відбити 26 атак в районах Гірника, Новодмитрівки, Максимільянівки, Георгіївки, Дальнього, Катеринівки, Зоряного, Гострого та Антонівки.

На Времівському напрямку противник здійснив 12 атак наших позицій в напрямку Богоявленки, Новоукраїнки та Золотого, а на Оріхівському – українські позиції були атаковані неподалік Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку наші захисники відбили чотири штурми, противник успіху не мав.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань окупантів не виявили.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник активно застосовує артилерію та авіацію по районах українських населених пунктів з території рф.

Сили оборони України продовжують операцію в Курській області. Протягом минулої доби російські терористи завдали по Курщині 41 авіаудар, застосувавши 68 керованих авіабомб, до того ж здійснивши 260 обстрілів районів населених пунктів.

Наші воїни активно завдають окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці.

Протягом минулої доби, 21 жовтня, російська окупаційна армія втратила на війні в Україні 1350 військових. Сили оборони знищили 71 безпілотник і 34 артилерійські системи.

Нагадаємо, що вранці 21 жовтня російські окупанти вдарили балістикою по Запоріжжю.

21 жовтня російські окупанти атакували Одещину ракетами та ударними безпілотниками.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь