Окупанти тримають у Чорному морі два ракетоносії «Калібрів»

Політика

Станом на 06:00, 6 жовтня, Росія вивела в Чорне море два кораблі. Обидва судна є носіями “Калібрів” із загальним залпом до 8 ракет.

Про це сказано у ранковому звіті Військово-морських сил ЗСУ.

Водночас, військові не зафіксували жодного ворожого кораблі в Азовському морі.

Однак три судна перебувають у Середземному, два з яких є носіями крилатих ракет типу “Калібр”. Їх загальний можливий залп складає 20 ракет.Крім того, у ВМС додали, що за добу в інтересах Росії прохід Керченською протокою здійснили:

  • до Чорного моря – 10 суден, з них 7 продовжили рух у напрямку протоки Босфор;
  • до Азовського моря – 5 суден, з них 1 рухалось з протоки Босфор.

«росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації», – додали військові.

Нагадаємо, що за 5 жовтня ЗСУ ліквідували на фронті 1250 окупантів. Також нашим захисникам вдалося підбити 101 одиницю автотехніки та 55 артсистем. Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 06.10.24 орієнтовно склали 660 470 осіб.

Війська рф продовжують свій наступ з метою захопити українські території. Зокрема, ворог готує нові штурми на Оріхівському та Роботинському напрямках Запорізької області.

Раніше ми писали, що влітку окупанти у Вовчанську стратили чотирьох українських військових. Військові рф зробили це за наказом свого командування на території агрегатного заводу.

Також нагадаємо, що бійці Третьої штурмової бригади продовжують винищувати російських загарбників. Українські захисники показали, як на Харківщині вони ефектно підірвали FPV-дронами техніку та військових російської армії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь