Окупанти за час війни пошкодили 1633 українські медзаклади

Політика

Від початку повномасштабної війни росії проти України російська армія пошкодила 1663 медичні заклади, а ще 222 лікарні були зруйновані повністю.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ).

Найбільше втрат зазнали медичні установи в таких областях, як Харківська, Донецька, Миколаївська, Київська, Чернігівська, Дніпропетровська, Херсонська та Запорізька.

Також російські війська пошкодили 221 автомобіль швидкої медичної допомоги, знищили 261, і ще 125 автівок були захоплені.

МОЗ інформує, що зруйновані медзаклади поступово відновлюються. На цей час вже вдалося повністю відновити 532 заклади, а ще 353 були частково відремонтовані. Найбільше відновлених об’єктів знаходиться в Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях.Раніше ми писали, що за час повномасштабного вторгнення в Україну російські загарбники знищили або пошкодили майже тисячу бібліотек з понад 200 мільйонами книжок.

Також нагадаємо, що за підсумками першого півріччя 2024 року компанія ДТЕК Енерго зазнала збитків у розмірі понад 1,5 млрд грн, що пов’язано зі зниженням обсягів генерації електроенергії через обстріли теплових електростанцій (ТЕС) компанії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь