Окупанти знову атакували Суми ракетами, б’ють по енергетичній інфраструктурі

Політика

Російські окупанти знову атакували ракетами енергетичну інфраструктуру у Сумах. В місті були розгорнуті пункти незламності.

Про це повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації (ОВА) Володимир Артюх в ефірі телемарафону.

Наразі відомо про чотири ракетні удари, наслідки вже з’ясовуються, потім їх почнуть ліквідовувати, зазначив він.

Водночас через обстріл енергетичної інфраструктури може змінитись ситуація зі світлом, у місті вже були розгорнуті пункти незламності.

Голова ОВА повідомив, що вночі Сумську область атакували десятки ударних безпілотних літальних апаратів (БпЛА) типу Shahed. Дрони запустили напрямку Конотопського та Сумського районів, досягти своєї мети щодо знищення енергетичної системи регіону ворогу не вдалося.«Але ми зараз відчуваємо, що він продовжує ці наміри знищити, бо б’є вже ракетами, не “Шахедами”. Енергетики наші працювали всю ніч і практично відновили на 100% міста Конотоп, у якому були виведені з ладу енергетичні об’єкти, їх відновили», – сказав він.

Енергетичні об’єкти Сум та Сумського району відновлені на 85%, додав голова ОВА.

Водночас Сумська область продовжує потерпати через вплив ворога на екологію, у річку Сейм вже вдруге за місяць потрапляють скиди з боку росії.

Уночі 17 вересня російські загарбники завдали масованого авіаційного удару по об’єктах енергетичної системи у Сумській області.

Через влучання по об’єктах критичної інфраструктури були знеструмлені усі об’єкти водоканалу.

Вранці після масованого нальоту «Шахедів» знову почало працювати водопостачання та міський транспорт, крім електричного.

Енергетики працюють над усуненням пошкоджень унаслідок російської нічної атаки на енергооб’єкти в Сумській області.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь