Окупаційні війська рф прискорили просування до Покровська, – розвідка Британії

Політика

Просування російських окупаційних військ у Донецькій області прискорилось у напрямку міста Покровськ.

Про це повідомляє Міноборони Британії.

За останні сім днів російські сухопутні війська прискорили своє просування до Покровська, повідомила розвідка Британії.

Там припустили, що окупаційна армія рф перебуває в межах 10 кілометрів від околиць міста.

«Швидкість просування, ймовірно, сповільниться в міру того, як російські сухопутні війська увійдуть у житлову забудову Покровська», – йдеться в огляді.Покровськ слугує ключовим логістичним вузлом для Донецької області, якщо його буде захоплено, це, ймовірно, подовжить та змінить наявні українські лінії постачання, зазначили в Міноборони Британії.

«Це, ймовірно, ускладнить для Збройних сил України можливість швидкого поповнення запасів і маневрування ресурсами на кількох ключових опорних пунктах між Часів Яром і Вугледаром», – додали у відомстві.

На всіх інших лініях фронту на сході та півдні України оперативний темп бойових дій залишається низьким, без суттєвих змін у територіальному контролі.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський розповів про ситуацію на фронті. На напрямку головного удару ворога вона залишається складною, проте він зазнає відчутних втрат.

Протягом останньої доби 31 серпня на 1 вересня ЗСУ змогли знищити 1350 окупантів. Загальна кількість втрат перевищила 616 тисяч військових.

Від початку доби 31 серпня ворог продовжує наступальні дії, кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 109. Найбільш активний противник на Покровському і Курахівському напрямках.

Сумська та Чернігівська області потерпають від артилерійських обстрілів з території російської федерації.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь