Оплата за артилерійські снаряди: путін подарував Кім Чен Ину коней

Політика, Світ

Російський диктатор володимир путін надіслав північнокорейському лідеру Кім Чен Ину 24 коні породи орловський рисак. Це “часткова плата” за артилерійські снаряди, які Пхеньян постачає Москві для війни проти України.

Про це пише The Sunday Times.

Ветеринарна служба Приморського краю зазначила, що 25 серпня через залізничне сполучення з Північною Кореєю було перевезено 24 коні: 19 жеребців та п’ять кобил.

Орловські рисаки є улюбленою породою Кіма, вони регулярно з’являються на пропагандистських зображеннях у КНДР.

У 2022 році до Пхеньяна було відправлено 30 коней цієї породи, пишуть журналісти.Південнокорейські ЗМІ повідомили, що нову партію коней передали в якості часткової оплати за північнокорейські артилерійські снаряди, які були відправлені російським військовим для використання в Україні.

Нещодавно російські загарбники почали застосовувати проти Сил оборони північнокорейський далекобійний самохідний протитанковий ракетний комплекс Bulsae-4, який може уражати цілі за межами прямої видимості на відстані понад 10 км.

Міністерка закордонних справ Австралії Пенні Вонг назвала військову угоду Північної Кореї з росією загрозою глобальній стабільності та засудила передачу Пхеньяном зброї Москві для війни проти України як грубе порушення резолюцій Ради Безпеки ООН.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь