Опонент Санду на виборах запевнив, що зміцнить відносини з Україною

Політика, Світ

Кандидат у президенти Молдови від проросійської Соціалістичної партії Молдови Олександр Стояногло заявив про свою підтримку України в її війні проти росії, зазначивши, що під час його президентства відносини між країнами лише зміцняться.

Ці заяви Стояногло зробив під час дебатів напередодні другого туру виборів, які відбудуться в неділю. Він висловив впевненість у можливості налагодження конструктивних зв’язків з Києвом.

«Ми будемо розвивати добрі стосунки з усіма партнерами в розвитку. Ми підтримуємо Україну у війні, надаємо їй гуманітарну допомогу, і я впевнений, що наші взаємини під час мого президентства тільки посиляться. Зараз є лише мілітаристські заяви», – підкреслив кандидат.

У відповідь президентка Молдови Майя Санду висловила сумнів у правдивості його слів, зазначивши, що в Києві знають про те, що Стояногло є «людиною Москви».

Крім того, Стояногло назвав себе прихильником євроінтеграції та запропонував підписати акт про незворотність європейського шляху Молдови.Раніше ми писали, що у Молдові невідомий, який представився співробітником правоохоронних органів, розіслав ЗМІ список з іменами кількох тисяч громадян.

Також нагадаємо, що глава Генерального інспекторату поліції Молдови Віорел Чернеуцану заявив, що у жовтні напередодні виборів і референдуму в Молдову було переказано понад 24 мільйони доларів, причому за цим стоїть олігарх-втікач Ілан Шор.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь